Nieuwsbrief november 2023

UITNODIGING BENEFIETMIDDAG.
ZONDAG 10 DECEMBER 12.00 – 17.00 uur

Al enkele jaren organiseren wij in december een Benefietmiddag.

U bent van harte welkom in de HORTENSIASTRAAT 6 in Eindhoven. Lekker rondsnuffelen op zoek naar een leuk (kerst) cadeautje voor jezelf of een ander. Er is van alles te koop. Zo biedt Mieke een aantal van haar prachtige KERAMIEK objecten te koop aan. Ikzelf heel uiteenlopende spulletjes, ook iets uit Malawi, en enkele van mijn SCHILDERIJEN. En natuurlijk verzorgt Trees weer een gezellige LOTERIJ, terwijl u in het GRANDCAFE kunt genieten van een kopje soep, koffie/thee met gebak, frisdrank, een wijntje of een biertje. Onze bestuursleden Peter en Corina heten u hier welkom. Jos staat garant voor een heerlijk glaasje GLÜHWEIN en Jan voor een knapperend HOUTVUURTJE. Samen met nog wat vrienden en familie zorgen wij voor een warme sfeer en een gezellig samenzijn. Natuurlijk willen we met dit evenement zoveel mogelijk geld ophalen voor onze mensen in Muona e.o. Daar doen we het uiteindelijk voor. Zij zijn ons dankbaar voor alle ondersteuning die wij hen kunnen geven. Een beetje van onze rijkdom delen met hen die zo weinig hebben. Laten we hen verrassen met een fantastische OPBRENGST!

De scholen zijn weer begonnen. Voor een aantal kansarme jongeren betalen we de schoolkosten om naar de lokale middelbare school te kunnen gaan. Het zijn echter hele grote klassen van 60 – 80 leerlingen en dat heeft invloed op de leerprestaties. Maar de kosten zijn wel veel lager als die voor kostscholen. Dankzij onze donateurs konden wij weer een groep jongens en meisjes naar boardingscholen in de regio sturen. In deze kostscholen krijgen ze behalve een goede begeleiding en structuur ook maaltijden en is er verlichting.

 

.

Ons compleet ingerichte sportterrein is een jeugdhonk geworden waar jong en oud de wedstrijden bezoeken .

Het is een behoorlijk strak lesprogramma dat heel vroeg begint en in de avond pas eindigt. Maar de resultaten zijn ernaar! Zo hebben twee jongeren een beurs gehad om naar college te gaan: de een studeert voor verpleegkunde/verloskunde, de ander voor computer en communicatie technieken. Ook konden we enkele jongeren helpen om naar een beroepsopleiding te gaan in de stad voor o.a. mecanicien, voedingsleer, reparatie en onderhoud van elektrische apparatuur. De korte beroepscursussen die we in april gestart zijn, hebben hun vruchten afgeworpen. Twintig jongeren hebben de cursus voor elektricien met succes afgerond. Acht meisjes en jongens zijn klaargestoomd om aan het werk te gaan als bouwvakker. Dit is ontzettend belangrijk omdat er in deze regio weinig kansen zijn om werk te vinden. Er is geen industrie. Ook zijn enkele jongeren op dit moment bezig aan een opleiding tot kleermaker.
Dankjewel aan het 50 jarige bruidspaar die het met hun gift mogelijk maakte om een rivierarm af te sluiten tegen het overtollige water, waardoor boeren weer de mogelijkheid kregen op hun nu droge akkers maïs te gaan planten
En natuurlijk zijn er ook weer huisjes gerenoveerd of opnieuw opgebouwd na de verwoestende cycloon in september en was er volop noodhulp in de vorm van voedsel, dekens en verlichting

© Copyright 2021 - Stichting Community Muona Malawi